Η ώρα είναι:

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης

Πλήγμα στη δημοσιογραφική «οικογένεια»

«Έφυγε» ανήμερα Χριστουγέννων, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης ο οποίος είχε μεταφερθεί με καρδιολογικό πρόβλημα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ήταν ο τελευταίος της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία.

Υπήρξε ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας Ελευθεροτυπία επί περίπου 30 χρόνια και συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Εργάστηκε αρχικά στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης, την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή, στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.

Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής Ελευθεροτυπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.