Η ώρα είναι:

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Βροχές, καταιγίδες, ασθενείς χιονοπτώσεις στη Πάρνηθα από το βράδυ

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 29-12-2014

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις που τοπικά θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως από τα δυτικά και βόρεια στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν Άνεμοι βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια που το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια αρχικά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα όμως και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακά και από τα δυτικά θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια αρχικά στα ορεινά ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της κεντρικής στερεάς.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ στις βόρειες Κυκλάδες θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν στα Δωδεκάνησα το πρωί 9 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες που πιθανόν στα δυτικά και βόρεια να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που πολύ γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 7 βαθμούς κελσίου, αισθητή πτώση από το βράδυ.

>> Δείτε ΕΔΩ τον καιρό για 25 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.