Η ώρα είναι:

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Φλεγόμενο πλοίο με 478 επιβάτες βρίσκεται ακυβέρνητο ανοιχτά της Κέρκυρας

Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την επιχείρηση διάσωσης

Επιχείρηση διάσωσης από την ιταλική ακτοφυλακή βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί, 22 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ιταλίας και 44 βορειοδυτικά της Κέρκυρας, για την ασφαλή αποβίβαση των 478 επιβαινόντων (επιβάτες - πλήρωμα) του πλοίου «Νorman Αtlantic».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα από τα γκαράζ του και πιθανότατα σε ένα από τα φορτηγά που μετέφερε.

Τουλάχιστον επτά πλοία έχουν σχηματίσει πολιορκητικό κλοιό γύρω από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο και προσπαθούν για την ασφαλή αποβίβαση όλων των επιβατών.
Μέχρι στιγμής από το πλοίο έχουν αποβιβαστεί 150 επιβάτες, από τους οποίους 42 επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο «spirit of Piraeus», ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σωστική λέμβο.

Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό πλοίο και πυροσβεστικά σκάφη, ένα από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Ιταλία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, δήλωσε ότι στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή.

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή» […] «υπάρχουν 8 παραπλέοντα πλοία, ενώ έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από την Πύλο και την Κέρκυρα, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα και ένα ρυμουλκό από την Ιταλία. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης ένα αεροσκάφος c-130 ενώ πέντε ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα και στο Άκτιο προκειμένου να συνδράμουν αν απαιτηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.