Η ώρα είναι:

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Όλη η αλήθεια και όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τα νέα ευρήματα και τις ανασκαφές

Στην αποψινή «Ανατροπή»

Ενάμιση μήνα μετά την πρώτη εκπομπή, ο Γιάννης Πρετεντέρης και η «Ανατροπή» επιστρέφουν στην Αμφίπολη: Όλη η αλήθεια και όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τα νέα ευρήματα και τις ανασκαφές, τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, στις 23.55, στο MEGA.

Πέντε κορυφαίοι αρχαιολόγοι παίρνουν θέση για την Αμφίπολη: Η καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργία Αλευρά-Κοκκορού. Ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Βαλαβάνης Η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Όλγα Παλαγγιά. Ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιλογίας Παναγιώτης Φάκλαρης και η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη από τη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από βίντεο και ειδικούς η εκπομπή «Ανατροπή» παρακολουθεί τις εξελίξεις: Τι άλλο κρύβει η Αμφίπολη στο υπέδαφός της; Ποιο είναι το μυστικό του σκελετού; Πώς θα γίνει η ανάπλαση του προσώπου; Πόσοι και ποιο είναι οι «υποψήφιοι»; Κρύβει κι άλλες εκπλήξεις ο τύμβος Καστά; Πότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή; Μιλούν ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, ο Μανώλης Παπαγρηγοράκης, επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ανθρωπολόγος Θεόδωρος Αντίκας και ο καθηγητής Γιάννης Λυριτζής, διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.