Η ώρα είναι:

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο σεισμικού "ντόμινο"»

Δηλώσεις του καθηγητή Ευθ. Λέκκα

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του για την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων ο καθηγητής Δυναμικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο "ντόμινο", δεν έχουμε να κάνουμε με μια γενικότερη διέγερση. Κάθε μια από τις περιοχές, όπου παρατηρήθηκε αυτή η σεισμική διέγερση, είναι μια περιοχή ξεχωριστή, με διαφορετικό γεωτεκτονικό πλαίσιο και χωρίς σεισμοτεκτονική σύνδεση μεταξύ τους. Συνεπώς, είναι περιοχές ανεξάρτητες και δεν υπάρχει καμία απολύτως συσχέτιση μεταξύ των σεισμών. Άλλωστε, οι σεισμοί είναι μικρού μεγέθους και δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν άλλες περιοχές, πόσο μάλλον όταν αυτές οι περιοχές βρίσκονται μακριά μεταξύ τους. Συνεπώς, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, απλώς και μόνο χρονικά συμπίπτουν αυτές οι διεγέρσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.