Η ώρα είναι:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ιστορίες από τη λίστα: Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του Άκη είναι ο Όλυμπος

Στις 23:10

Σε ηλικία 13 ετών, ο Άκης είχε ανεβεί στον Όλυμπο. Καθώς είχε εντυπωσιαστεί από το τοπίο, τη φύση και τις θεϊκές γεύσεις των φαγητών της περιοχής, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Πιερία και να ξαναζήσει όσα βίωσε στην εφηβική του ηλικία. Ένας φίλος του τον στέλνει να βρει έναν κάτοικο της περιοχής, τον κύριο Γιώργο, τον οποίο ο Άκης συναντά αναπάντεχα στον δρόμο.

Μαζί πηγαίνουν στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, που βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. και ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω. Ο Άκης εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του μοναστηριού ενώ μαθαίνει και τα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας. Μαζί με τους μοναχούς μαγειρεύει πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα, ενώ φτιάχνει και μια πεντανόστιμη παραδοσιακή φασολάδα.

Ο κύριος Γιώργος μιλάει στον Άκη για τον Χρήστο Κάκαλο, έναν ορειβάτη-θρύλο του Ολύμπου, που ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε καταγεγραμμένη ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του βουνού. Ο Άκης αποφασίζει να ανέβει με τον κύριο Γιώργο και τους φίλους του στο καταφύγιο που φέρει το όνομα του ορειβάτη. Όλοι μαζί ξεκινούν για μια περιπετειώδη αλλά και μυστηριώδη ανάβαση, που η κατάληξή της είναι ένα μάθημα ζωής για τον Άκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.