Η ώρα είναι:

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Το ταξίδι στη Σιγκαπούρη συνεχίζεται στις «1000 μίλια γεύσεις»

Σάββατο στις 20:00

Ο Βαγγέλης Δρίσκας και αυτή την εβδομάδα δοκιμάζει τοπικές γεύσεις, συναντά σεφ και ανθρώπους της γαστρονομίας, μπαίνει σε κουζίνες και μοιράζεται με τους τηλεθεατές μοναδικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Στη China Town δοκιμάζει τα πιο διάσημα και νόστιμα dim sum, τα τυπικά μικρά ορεκτικά της κινέζικης κουζίνας.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης συναντά έναν από τους πιο ανερχόμενους σεφ της πόλης, τον Ken Zheng στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο που είναι χτισμένο στην αποβάθρα Clifford Pier και δοκιμάζει μεταξύ των άλλων και το πιάτο που μαγείρευε ο παππούς και ο πατέρας του στο ίδιο ακριβώς σημείο εδώ και 70 χρόνια.

Το ταξίδι συνεχίζεται σε ένα μοναδικό χώρο που συνδυάζει γεύσεις και τέχνη. Εκεί συναντά την Janice Wong που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ζαχαροπλάστης της Ασίας για το 2013 και το 2014. Η Janice είναι ζωγράφος, και οι γλυκές δημιουργίες της είναι έργα τέχνης.

Σειρά έχει η παραδοσιακή τελετή παρασκευής τσαγιού, εκεί μαθαίνουμε τον αυθεντικό τρόπο σερβιρίσματος.

Επόμενη στάση το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Σιγκαπούρης που κρύβει εκπλήξεις και φιλοξενεί ένα μοναδικό εστιατόριο που σερβίρει «τροφή για σκέψη».

Το ταξίδι τελειώνει με μία βόλτα στο μεγαλύτερο υπαίθριο μπάρμπεκιου πάρτι της πόλης, δίπλα σε μία παραλία με τα πιο νόστιμα ψητά κρεατικά και θαλασσινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.