Η ώρα είναι:

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Απόψε στο διπλό επεισόδιο της «Δικαίωσης»

Στις 21:45

Η αστυνομία αρχίζει να υποπτεύεται τον Νικηφόρο και ανακρίνει τη Βάλια που αφήνει υπόνοιες ότι πίσω από τον θάνατο του Μενέλαου μπορεί να κρύβεται ο Λευτέρης. Το ίδιο όμως σκέφτεται και η Ερμιόνη, που ξέρει ότι ο άντρας της έλειπε από το σπίτι μέχρι τα ξημερώματα. Ο Λευτέρης καλείται για ανάκριση και χρησιμοποιεί σαν ψεύτικο άλλοθι την Ερμιόνη. Η Μυρτώ, σοκαρισμένη από τον θάνατο του πατέρα της, βρίσκει παρηγοριά στη συντροφιά του Χρήστου και το σκάει από το σπίτι μαζί του. Την ίδια ώρα, η Ανθή συνειδητοποιεί ότι η Βάλια κρύβεται πίσω από τον θάνατο του Μενέλαου και την κατηγορεί ανοιχτά. Ο Λευτέρης αποφασίζει να «εξαργυρώσει» τη σιωπή του σε σχέση με την παράνομη σχέση της Βάλιας και απαιτεί να κάνουν έρωτα... Η Ανθή και η Ερμιόνη ανακαλύπτουν ότι τα παιδιά το έσκασαν κι αρχίζουν να τα ψάχνουν. H Βάλια, ολοκληρώνοντας το σχέδιό της, καλεί τον Νικηφόρο να γυρίσει πίσω στη Σύρο, γιατί δήθεν δεν αντέχει άλλο μακριά του. Ο Νικηφόρος δεν μπορεί να φανταστεί αυτό που θα επακολουθήσει και τυφλωμένος από τον έρωτά του για κείνη, πέφτει στην παγίδα της.

Η Βάλια βάζει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου της για την ενοχοποίηση του Νικηφόρου... 'Ενα εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του Λευτέρη αναγκάζει την οικογένεια Ρήγα να σκεφτεί το ενδεχόμενο να φύγει από το νησί. Η Ερμιόνη είναι αντίθετη μ' αυτή την απόφαση, ο Χρήστος δεν θέλει ν' αφήσει τη Μυρτώ, αλλά ο Λευτέρης δεν κάνει πίσω. Θέλει να κυνηγήσει τη μεγάλη ζωή στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, η Ερμιόνη αποφασίζει να καταθέσει πως είδε τον Νικηφόρο να βγαίνει με τον Μενέλαο από το θέατρο το βράδυ του φόνου. Η Αφροδίτη συνειδητοποιεί ότι έχασε τα πάντα κι υποφέρει. Η Βάλια παριστάνει το δόλωμα και κλείνεται σπίτι με σκοπό να προκαλέσει τον Νικηφόρο να έρθει εκείνος να την βρει κι έτσι να συλληφθεί επιτόπου. Η Ανθή συνεχίζει να την υποπτεύεται για τον φόνο του Μενέλαου αλλά η Βάλια εξακολουθεί ν' αρνείται την κατηγορία. Ανακαλύπτει όμως, πως δεν τα είχε όλα υπό έλεγχο, όπως νόμιζε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.