Η ώρα είναι:

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Ένα θέμα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας στις αποψινές «360ο»

Στις 23:30

Η εκπομπή ξεκινά από την αφετηρία, το πρόβλημα ή το ερώτημα και καταλήγει πάλι στην αρχή, έχοντας κάνει έναν κύκλο έρευνας 360ο και έχοντας τελικά πει μία ιστορία.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα βήματα, που ερχόταν στο υπνοδωμάτιο για να κλειδώσει την πόρτα, και θυμάμαι πάντα να τεντώνομαι και να σκέφτομαι, ωχ, θα πάνε τα βήματα προς τα μέσα προς το δωμάτιο τους ή θα έρθουνε προς το δικό μου…»

Για πρώτη φορά μία κοπέλα, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο σπίτι ενώ ήταν ακόμα παιδί, μιλά μπροστά σε κάμερα εκπομπής και τολμά να βγάλει κάτω από το χαλί ένα εφιαλτικό μυστικό.

Η Δήμητρα Πατρικαράκου, σε μία συγκλονιστική εκ βαθέων συνέντευξη, μιλάει στη Σοφία Παπαϊωάννου για τις τραυματικές εμπειρίες που είχε με τον πατριό της από 9 έως 10 χρονών και γίνεται η φωνή χιλιάδων παιδιών – θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην κάμερα της εκπομπής, ακόμα μία γυναίκα αποκαλύπτει τον κατά συρροή βιασμό της όταν ήταν 13 ετών από τον γυμναστή της σε επαρχιακή πόλη.

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 23:30, οι «360ο» προσεγγίζουν ένα θέμα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας: τη σεξουαλική κακοποίηση που αφορά ένα στα πέντε παιδιά, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

«360ο», με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Ο κύκλος της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε στο mu-si-coTa Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.