Η ώρα είναι:

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

44 παράτυποι μετανάστες σε Αγαθονήσι και Κω

Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της ν.Κω.

Πλωτό περιπολικό το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014», εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων και η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Στη συνέχεια, τρεις εκ των διασωθέντων διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, διότι έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η πνευστή λέμβος κατασχέθηκε.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Αγαθονησίου.

Πλωτό περιπολικό στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι ενός παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.