Η ώρα είναι:

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Από σήμερα στη κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου τίθεται σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», (ΕΚΤ).

Έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και νέα εμφάνιση. Το ολόγραμμα και το υδατογράφημά του περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας. Άλλο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, στο γυαλιστερό αριθμό δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Ακόμη, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε.

Με αυτές τις τροποποιήσεις η γνησιότητα του νέου χαρτονομίσματος των 10 ευρώ επαληθεύεται εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.