Η ώρα είναι:

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Πάσχα

Παγκόσμιο μήνυμα κατά του μίσους

Γυναικεία χορωδία από την κοινότητα των Ουκρανών της Κωνσταντινούπολης, έψαλε σήμερα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το Χριστός Ανέστη, έπειτα από την Ακολουθία της Αγάπης στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Η κοινότητα των ορθοδόξων Ουκρανών ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συμπαράστασή του, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα τους.

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης ανέφερε: «παρά τη φαινομενική τεχνολογική πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος διογκώνονται παγκοσμίως, προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις». «Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στο συνάνθρωπό τους. Δε μπορούν να δεχθούν τη διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.