Στις 15:15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
Η σεφ Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει «Ελλήνων Γεύσεις», με άρωμα και έντονη γεύση εσπεριδοειδών, στο Ναύπλιο.
Ξεκινάει το γεύμα της μαγειρεύοντας μία δροσερή σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι, με μία ιδιαίτερη βινεγκρέτ. Περιπλανώμενη στο Ναύπλιο, αφουγκράζεται την ιστορία του, εκεί που ζωντανεύουν φανταστικοί ιππότες και πραγματικές μάχες, στο Μπούρτζι και το Παλαμήδι.
Βολτάροντας στα σοκάκια της πόλης, δοκιμάζει αναπλιώτικο παγωτό και μπαίνει σε ένα παντοπωλείο που κουβαλάει ολόκληρη τη Μεσόγειο. Εκεί συνδυάζει υπέροχα μια σαλάτα ζυμαρικών με μαριναρισμένο λαβράκι.
Συνεχίζει το γεύμα της μαγειρεύοντας ένα λαχταριστό μοσχαράκι στο φούρνο με πορτοκάλι και λεμόνι, πλούσιο σε λαχανικά, ζουμερό, γεμάτο γευστικές αντιθέσεις.
Πηγαίνει στην καρδιά ενός πορτοκαλεώνα, στην περιοχή των Μυκηνών, για να μάθει για τη βιολογική καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, τις δυσκολίες αλλά και τα οφέλη της.
Αποχαιρετά το Ναύπλιο, κάνοντας μία τελευταία επίσκεψη σε μια ποτοποιία στην Αγία Παρασκευή, με ιστορία εκατό σαράντα χρόνων, συγκεντρωμένη σε ένα μουσείο.
Κλείνει το γεύμα της με μία τάρτα με πορτοκάλια, μανταρίνια και σταφίδα κορινθιακή που είναι διαφορετική και σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!
Η ώρα είναι:
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ετικέτες
Διαβάστε στο mu-si-co
Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου