Η ώρα είναι:

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Food and the City: Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει και μας «βολτάρει» στη Σταδίου και τη Πανεπιστημίου

O Βασίλης Καλλίδης μάς προσκαλεί σε μια ακόμη βόλτα, στις πιο νόστιμες γωνιές της Αθήνας, μέσα από το «Food and the City». Αυτή τη φορά μας ξεναγεί σε δύο από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Ο Βασίλης μάς καλημερίζει, ξημερώματα, από το κέντρο της πόλης, τρώγοντας για πρωινό γιαούρτι με μέλι και καρύδια και ξεκινά την βόλτα με ένα από τα χαρακτηριστικά κόκκινα τουριστικά λεωφορεία.

Συνεχίζοντας την περιήγησή του πηγαίνει σε ένα από τα πιο ιστορικά καφέ της πόλης στην οδό Πανεπιστημίου και αμέσως μετά μπαίνει σε ένα γαλλικό φούρνο και δοκιμάζει τις γεύσεις του. Μας μιλά για τη στοά του Βιβλίου και τη στοά Κοραή και μαγειρεύει ριζότο με φρέσκα μανιτάρια στη στοά Σπυρομήλιου.

Σε ένα μικρό μαγαζάκι στη στοά δίπλα από το κτίριο όπου στεγαζόταν το Χρηματιστήριο, ο Βασίλης βρίσκει τα καλύτερα χειροποίητα σοκολατάκια που έχει δοκιμάσει ποτέ! Αυτό του δίνει την έμπνευση για ένα γλυκό με μπισκότα σοκολάτας, λικέρ κράνι, σοκολατάκια και κρέμα, το οποίο φτιάχνει επί τόπου μαζί με την κυρία Κούλα, την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού.

Επόμενη στάση, η πλατεία Κλαυθμώνος και ένα εστιατόριο που λειτουργεί από το πρωί για καφέ μέχρι το βράδυ για ποτό και φαγητό. Λίγο πριν βραδιάσει επισκέπτεται ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

Προτού μας καληνυχτίσει, πίνει ποτό σε ένα μπαράκι της πλατείας Καρύτση και μας αποχαιρετά από την παλιά Βουλή και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Σήμερα στις 19:00 στο Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.