Η ώρα είναι:

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Έφυγε η Άννα Καλουτά

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών βράδυ Σαββάτου η μεγάλη προσωπικότητα του θεάτρου Άννα Καλουτά.

Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1918 στην Αθήνα, η Ειρήνη Άννα Καλουτά φοίτησε στην Ιόνιο Σχολή Θηλέων και έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών με τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Μεγάλη αίσθηση και επιτυχία έκανε το ντουέτο της με την αδελφή της Μαρία, τα περίφημα «Καλουτάκια».

Η Άννα Καλουτά συμμετείχε σε 14 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά αφοσιώθηκε στο θέατρο και συγκεκριμένα στο είδος της επιθεώρησης.

Είχε εμφανιστεί σε μεγάλες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ηχογράφησε πολλούς δίσκους με την αδελφή της («Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά», «Γερακίνα», «Οι κερασιές», «Η βροχή»).

Μία από τις τελευταίες της θεατρικές εμφανίσεις ήταν στην παράσταση «Χ-Σκηνής, Αυτά που κάψαν το σανίδι», που ανέβασε στο Ηρώδειο ο Σταμάτης Κραουνάκης το καλοκαίρι του 2008.

Τα «Καλουτάκια» χώρισαν στις 29 Οκτωβρίου 2006 με το θάνατο της αδελφής της, Μαρίας.

Η κηδεία της Άννας Καλουτά θα γίνει την Τρίτη στις 15:00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.