Η ώρα είναι:

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

«Έφυγε» από τη ζωή η Σπεράντζα Βρανά


Η αγαπημένη ηθοποιός της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Σπεράντζα Βρανά, έφυγε σήμερα Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου από τη ζωή.

Η Σ. Βρανά τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, από ανακοπή καρδιάς.

Το πραγματικό όνομα της ηθοποιού ήταν Ελπίδα Χωματιανού, και είχε γεννηθεί στο Μεσολόγγι. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία της Φίνος Φιλμ, «Έλα Στο Θείο», με τον Νίκο Σταυρίδη.

Χαρακτηριστικοί οι ρόλοι της στις ταινίες: «Η Ωραία των Αθηνών», «Γλέντι», «Λεφτά κι Αγάπη», «Η Κάλπικη Λίρα», που την καθιέρωσαν στην μεγάλη οθόνη. Τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στο «Safe Sex», το 1999.

Στη διάρκεια της καριέρας της, η Σ. Βρανά ερμήνευσε και γνωστά ελληνικά κομμάτια, όπως: «Αυτό το μάμπο το Μπραζιλέρο», «Η Βαλίτσα» και «Το τραμ το τελευταίο».

Η Σ. Βρανά είχε γράψει αρκετά βιβλία, με κυριότερο το αυτοβιογραφικό «Τολμώ». Στα βιβλία της αναφερόταν στη ζωή και τις εμπειρίες της στο θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.