Η ώρα είναι:

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Διαβούλευση Σαμαρά-Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο - Σε τι συμφωνούν

Ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνητική συνοχή ενόψει της ψήφισης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, που εμπεριέχει τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στις εξής βελτιωτικές ρυθμίσεις:

- Παραμένουν στους Δήμους σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

- Νομοτεχνικές βελτιώσεις θα γίνουν στο άρθρο της δημοτικής αστυνομίας, με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

- Ικανοποιείται το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το στάδιο της κατάρτισης των προϋπολογισμών των Δήμων και των Περιφερειών. Παράλληλα, απαλείφεται η διάταξη για έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης και προβλέπεται πλέον η παροχή οδηγιών από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

- Ειδική πρόβλεψη θα εισαχθεί για το μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία, για τους Δήμους που το επιθυμούν, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θα εκδίδεται κατόπιν προτάσεων των οικείων Δημάρχων, μπορεί να ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, σε έναν ή περισσότερους Δήμους, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων.

- Πρόβλεψη της δυνατότητας των σχολικών φυλάκων να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με τους οικείους Δήμους, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.