Η ώρα είναι:

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Δεύτερο κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Νέο ανησυχητικό κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες.

Το δεύτερο κρούσμα μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου εντόπισαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές στην Αττική. Το πρώτο σημειώθηκε σε μια γυναίκα στην περιοχή του Φαλήρου.

Πρόκειται για ένα 55χρονο άνδρα, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κάτοικος Αργυρούπολης. Ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα μηνιγγίτιδας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού το οποίο με τη σειρά του έχει επιμολυνθεί με τον ιό από τα πτηνά.

Από το καλοκαίρι του 2010 που εξαπλώθηκε η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου μέχρι εφέτος υπολογίζεται πως έχουν μολυνθεί χιλιάδες άτομα. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περίπου 300 κρούσματα. Στο ποσοστό 20% των επιμολυσμένων εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, ενώ ένα 1% είναι πιθανών να πάθει μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.