Η ώρα είναι:

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η γνώμη του πολίτη

Κείμενα και ιδέες αναγνωστών

Πρέπει να ομολογήσω ότι ο συντηρητισμός της Θεσσαλονίκης ποτέ δε με εξέφραζε. Το αντίθετο...
Η εικόνα που είχα για την πόλη ήταν οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν δηλαδή όλοι αυτοί οι νεοσυντηρητικοί, ακροδεξιοί, εθνικόφρονες λαϊκιστές (και όχι απαραιτήτως έξυπνοι) όπως οι Ψωμιάδης, Άνθιμος, Καλαφάτης, Τσοχατζόπουλος, Παπαθεμελής, Μαγκριώτης, Γκιουλέκας, Καραμανλής, Σαλαγκούδης, Βελόπουλος... Τέτοιου τύπου τύποι.

Και παρακολουθώντας τους Αρβύλες (Κανάκης και ΣΙΑ) εχθές στον ΑΝΤ1 να προβάλουν το Zeitgeist και να δημοσιοποιούν φωτογραφία του Άνθιμου παρέα με την Χούντα, νιώθω και πρέπει να παραδεχθώ ότι τα παιδιά έσωσαν την τιμή της Θεσσαλονίκης. Και μπράβο τους. Πρέπει να παραδεχθώ ότι τα φαινόμενα απατούν. Δεν είναι στην Ελληνική κουλτούρα να γενικεύουμε και να καταδικάζουμε μαζικά και κακώς το κάνουμε καμια φορά. Είναι προφανές ότι η Θεσσαλονίκη είναι και αυτή καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί και να τελειώνει με τους τύπους αυτούς και το σύστημα που εκπροσωπούν.

Το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα, για όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον κόσμο όλο. Ένας άλλος Θεσσαλονικιός παρέα με ένα Τρικαλινό τύπο, οι Αρναούτογλου και Πάτρας, από το ραδιόφωνο δημοσιοποίησαν μια άλλη φωνή στην Αμερική που εναντιώνεται στο κατεστημένο. Έναν αμφιλεγόμενο τύπο με το όνομα Alex Jones που πιστεύει ότι υπάρχει συνομωσία αποσταθεροποίησης για να κυβερνήσουν τον κόσμο κάποιοι ολιγάρχες. Μπράβο και σε αυτούς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάσταση και ακόμη δεν ξέρουμε πως θα τελειώσει. Ξέρουμε μόνο πως ο κλήρος έπεσε να αρχίσει από την Ελλάδα.

Έτυχε οι κερδοσκόποι της παγκόσμιας αγοράς να ξεκινήσουν από τη χώρα μας το σχέδιο τους να κατακτήσουν τον κόσμο πρώτα οικονομικά και σιγά-σιγά (ή και όχι τόσο σιγά) από εδώ. Ίσως για δοκιμή. Ας είναι. Όμως αυτό είναι και το τέλος τους. Γιατί διάλεξαν σωστή χώρα (με τα περισσότερα προβλήματα) αλλά λάθος λαό (που αμφισβητεί τα πάντα και δεν ακούει κανέναν κ τίποτα). Θα δούμε πως θα τελειώσει λοιπόν...

ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Γράψε και εσείς τα κείμενα σας με ότι σας απασχολεί και δείτε τα δημοσιευμένα στο Ta Panta Ola χωρίς καμία λογοκρισία (αρκεί το κείμενο σας να μην έχει υβριστικό και κακόβουλο χαρακτήρα).

Στείλτε τα emails σας στο: tapantaola[at]gmail.com με την ένδειξη «Ρεπόρτερ» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.