Η ώρα είναι:

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«Ιστορίες γης» από τον Μακρύγιαλο και τη Θεσσαλονίκη

Με τον Ανδρέα Μπαρμπούτση

Στον Μακρύγιαλο, είδαν ό,τι καλύτερο βγάζει η περιοχή… Μπήκαν σε ένα καΐκι και γνώρισαν βήμα- βήμα, όλη τη διαδικασία συγκομιδής μυδιών! Επίσης, έμαθαν πως τα μύδια εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες στο εξωτερικό και πως είναι ένα αρκετά πολύτιμο προϊόν, αφού πολλές φορές αναφέρεται και ως «μαύρος χρυσός».

Στη Θεσσαλονίκη, γνωρίσαμε και την κ.Βαλαμώτη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο, η οποία έφερε πιο κοντά στη διατροφή του παρελθόντος, μέσω των μοναδικών γνώσεών της.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την περιοχή, προτού τη γνωρίσουν καλύτερα και ιστορικά.. Γι’ αυτό μίλησαν με μία αρχαιολόγο που έδωσε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες.

Οι Πόντιοι, αποτελούν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας. Στον Μακρύγιαλο, τους φιλοξένησε ο τοπικός Σύλλογος Ποντίων, διασκέδασαν και κατάφεραν να γνωρίσουν καλύτερα την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους.

Κυριακή 15 Μαρτίου στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

mu-si-co - Η μουσική είναι η ζωή μας!

Διαβάστε στο mu-si-co



Ta Panta Ola © All rights reserved 2014. Τα κείμενα που διαβάζετε στο Ta Panta Ola είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των αρθρογράφων και του Ta Panta Ola. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων με την προϋπόθεση τοποθέτησης ενεργού συνδέσμου (Link) αμέσως μετά το άρθρο.